Ce este o bicicleta fitness?

Cand nu stii ce este o bicicleta fitness si cum o poti utiliza, e recomandat sa te informezi asupra celor mai importante aspecte care o fac utila atat in cadrul unei sali de fitness, cat si ca dispozitiv de utilizat la domiciliu. Acest tip de aparat este o piesa stationara, avand rolul de a reproduce pe cat posibil solicitarile fizice impuse de o cursa cu bicicleta conventionala. In functie de design, se pot separa trei modele principale:

 

Bicicleta cu spatar

Aceasta varianta este modelata sub forma unei banci cu pedale si conceputa ca produs util in cadrul exercitiilor de gimnastica recuperatorie. Se va intrebuinta mai ales de catre utilizatori cu probleme articulare, persoane care au suferit accidente si trebuie sa-si recapete controlul muschilor de la picioare sau batrani carora li se recomanda exercitii simple pentru imbunatatirea circulatiei periferice si eliminarea problemelor de sedentarism

 

Bicicleta fitness clasica

Modelul din aceasta categorie este practic o copie stationara a bicicletei de transport. Utilizatorul sta in aceeasi pozitie, asezat pe o sa, sprijinindu-se cu bratele in manere si o foloseste pentru tonifierea muschilor picioarelor. Se recomanda pentru cei care doresc sa combata problemele ivite dintr-un stil de viata sedentar(de pilda, munca la birou lipsita de solicitari fizice), persoanelor interesate de un regim de viata sanatos si uneori chiar si celor care incearca sa slabeasca(modele de bicicleta “spinner”).

 

Bicicleta eliptica

Cu ajutorul acestui aparat se pot efectua exercitii de tip cardio, care solicita aproape toate grupele musculare. Produsul este conceput in asa fel incat pune in miscare si picioarele, si bratele in acelasi timp. Utilizatorul nu mai pedaleaza asezat, ci din pozitie verticala, folosindu-se de doua manere lungi, mobile pentru a alterna miscarile bratelor cu cele ale picioarelor. Acesta este cel mai recomandat model pentru exercitii intensive si foarte apreciat in cadrul antrenamentelor pentru pierderea in greutate. Asadar, daca vrei sa incerci sa slabesti, iti sugeram sa cumperi aceasta tipologie.

 

Articole folosite ca surse informationale:

  1. bicicletafitness.com
  2. forum.softpedia.com
Back to Top