Cum folosesc un gps auto

Una dintre cele mai frecvente intrebari intalnite in mediul virtual la utilizatorii care isi achizitioneaza pentru prima oara GPS pentru masina este: “Cum folosesc GPS auto?” Este firesc sa ajungi in acest stadiu, daca nu ai avut niciodata ocazia sa te “joci” cu asa ceva si in special daca nu esti un mare cunoscator al tuturor gadgeturilor aparute relativ recent si pe piata din Romania. Vom incerca, in cele ce urmeaza sa¬† explicam, foarte scurt si in cativa pasi simpli, cum trebuie sa decurga o sesiune de baza de navigare, asta in situatia in care GPS-ul cumparat este echipat cu tot ce trebuie si montat corespunzator in masina.

Orice utilizare incepe cu pornirea motorului autovehiculului, tinand cont ca dispozitivul este conectat pentru incarcare in priza brichetei si in acest mod primeste energie  necesara functionarii(asta daca nu a fost incarcat prealabil, eventualitate in care iti ofera o anumita perioada de autonomie). La activare, GPS-ul iti va cere, probabil, sa introduci niste date simple: fus orar/locatie/Home Adress si chiar punct de plecare in calatorie. Multe modele iti vor solicita sa introduci si o parola speciala, utila in eventualitatea unui furt. Dintre parametrii ceruti, Home Adress este cel mai important, intrucat te va ajuta sa te intorci la punctul prestabilit(de obicei adresa unde locuiesti) de oriunde calatoresti. Pentru a seta o ruta efectuata, va trebui sa accesezi meniul care iti permite sa calculezi un nou traseu, sa introduci datele pozitiei in care te afli in mod curent(unele aparate o calculeaza si o afiseaza automat) si pe cele ale locului in care vrei sa ajungi.

Daca nu ai indicatii specifice cu adresa de destinatie, e suficient sa mentionezi orasul si eventual numele strazii, iar ruta tot va fi calculata. Dupa stabilirea traseului, dispozitivul va incepe sa iti furnizeze informatii despre toate manevrele pe care trebuie sa le faci pentru a ajunge la destinatie. In acelasi timp, vei putea observa pe harta cand si unde trebuie sa virezi stanga/dreapta, traseul fiind mereu subliniat printr-un vector care se deplaseaza.

Back to Top