Epilator sau epilare cu ceara, ce alegem?

Epilarea cu ceara inca se mai practica si are adeptele/adeptii ei. Acest lucru se datoreaza faptului ca promite o piele neteda si matasoasa, putand fi utilizata pe intreg corpul: picioare, brate, zona faciala (in apropierea sprancenelor si a buzelor inclusiv), spate etc., rezultatele fiind de durata (intre 3 si 6 saptamani). Totodata, te ajuta sa eviti taieturile sau alte urme inestetice pe care le lasa, uneori, alte metode de indepartare a firelor de par nedorite, iar durata unei sedinte nu este deloc lunga, mai ales daca alegi sa mergi la un salon de infrumusetare.

Insa ca orice lucru care are plusuri, si epilarea cu ceara are minusurile ei: este dureroasa; se poate realiza eficient doar pe un fir de par de cel putin 6 mm; in cazul persoanelor cu pielea sensibila, pot aparea reactii alergice; cresterea firelor de par sub piele etc. Trebuie specificat insa ca, in acest caz, durerea  persista mai putin decat in cazul epilatului cu aparatele electrice, care pot cauza inflamarea si iritarea foliculului de par. Acesta este principalul motiv pentru care multe femei prefera sa apeleze la ceara, atunci cand vor sa scape de parul nedorit.

Daca ceea ce iti doresti este sa elimini firele de par de pe picioare, brate, din zona axilelor sau cea inghinala in totalitate, fara sa fii nevoita sa suporti prea multa durere, achizitionarea unui epilator IPL reprezinta solutia cea mai inteleapta. Utilizarea unui astfel de dispozitiv garanteaza ca dupa 6 – 8 sedinte firele de par ajung sa fie distruse in proportie de 80 – 90%, iar acest lucru se datoreaza tehnologiei folosite, care are la baza teoria phototermolizei selective: lumina este transformata in caldura de aproape 70°, aspect care se traduce prin arderea radacinii firului de par impreuna cu o mare parte din foliculul pilos. Iar pe langa faptul ca rezultatele se vad rapid, este confortabil, usor de folosit si de transportat. In plus, nu necesita alte accesorii suplimentare, precum creme sau geluri, astfel ca, desi pretul este mai ridicat comparativ cu cel al aparatelor traditionale, costurile se vor amortiza negresit in timp.

Exista, totusi, cateva contraindicatii in ceea ce priveste epilarea definitiva: nu se recomanda femeilor insarcinate sau celor care alapteaza; persoanelor care urmeaza un tratament cu medicamente fotosensibile; celor care sufera de boli de piele; in cazul imunitatii scazute; persoanelor care sufera de afectiuni hematologice si purtatoarelor/purtatorilor de tatuaje sau orice tip de micropigmentari, in cazul in care nu sunt acoperite.

 

 

Back to Top